Hoppa till textinnehållet

Skaffa konto - välj bland våra bankkonton

Man och kvinna tittar på en datorskärm

Vilket konto passar dig? Vi har flera olika typer av bankkonton - både transaktionskonton som sparkonton. Läs mer om hur du skaffar och avslutar konton, var du hittar kontoutdrag med mera.

Om våra bankkonton

Vad är ett bankkonto?

Ett bankkonto är ett finansiellt konto hos en bank. Alla konton har ett unikt nummer som kallas bankkontonummer. Detta består av clearingnummer och kontonummer.. På kontot bokförs alla dina transaktioner, till exempel insättningar, uttag eller köp beroende på vilken typ av konto det rör sig om. Resultatet av transaktionerna kallas saldo. 

Våra transaktionskonton

 • Privatkonto

  Du kan ansluta alla våra användbara tjänster för att hantera in- och utbetalning till ditt Privatkonto.

  Privatkonto
 • Ungdomskonto

  Om du är upp till 23 år kan du öppna ett Ungdomskonto i banken. Ett konto som du kan använda för att sköta dina betalningar.

  Ungdomskonto
 • e-sparkonto

  e-sparkonto är ett konto som du enkelt öppnar och hanterar direkt i internetbanken och appen.

  e-sparkonto

Tips! Kontoutdrag, avsluta ett konto, gemensamt konto och lös in avier

Vi byter ut konton som inte längre används

Vi ser kontinuerligt över och förenklar vårt utbud. I detta arbete byter vi ut konton som vi inte längre erbjuder. Om du har ett sådant konto hos oss kan det därför ha ersatts med ett likvärdigt konto. Du har kvar samma kontonummer och tjänster kopplade till kontot. Om du har valt ett eget namn på ditt konto i internetbanken så kommer du inte att märka någon skillnad.