Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Kostnadsfritt Lånelöfte

Ansök själv online eller personlig hjälp av en rådgivare

Ansök om löfte från banken i Västervik om hur mycket du kan låna till din nya bostad. Kostnadsfri ansökan som gäller i 6 månader.

Få besked på 10 min!
Privatrådgivare Pia har samtal med en kund

Lånelöfte - Så fungerar det


Lånelöftet är ett löfte från banken om hur mycket du får låna för att köpa en bostad. Löftet baseras på din nuvarande situation och inkomst.

Vi gör en bedömning av din betalningsförmåga med hjälp av kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC AB). Lånelöftet förutsätter att de uppgifter du lämnat stämmer och är oförändrade vid lånets utbetalningstidpunkt, samt att vi senare kan godkänna angiven bostad som säkerhet för lånet.


(Bild: Pia - Privatrådgivare i Västervik)

 1. Leta efter drömbostaden på Hemnet eller via din lokala mäklare

  Hemnet kan du enkelt se vilka bostäder som finns ute för försäljning just nu. Du kan också kontakta en mäklare för att få tips om kommande försäljningar.

 2. Ansök om lånelöfte online och få svar direkt

  Ansök enkelt digitalt på ca 10 minuter. I ansökan anger du din nuvarande situation och inkomst. Vid ansökan tas en kreditupplysning, och därefter får du ett omedelbart besked. I vissa fall behöver vi kontakta er för mer information. I sådana fall gör vi det inom några arbetsdagar.

  Du kan också kontakta oss för att få hjälp av en rådgivare att ansöka.

 3. Delta i budgivning

  Nu vet du hur mycket du kan låna - det gör att du kan delta i budgivningar på bostäder du är intresserad av. Besök gärna Hemnet för att hitta bostäder till salu.

 4. När du hittat ditt drömhus

  Kontakta oss så gör vi om lånelöftet till ett bolån. Vi hjälper då till att räkna ut kostnader för pantbrev och lagfart.

Räkna på lånet

Räkna ut vad ditt boende kommer att kosta dig varje månad. Glöm inte att oberoende av hur du bor, så har du också andra utgifter som påverkar din boendekostnad. Det kan vara bra att försöka beräkna hur stora de blir.

Ansök med hjälp av en rådgivare

Vill du prata med en rådgivare inför bostadsköpet är du varmt välkommen att boka tid för rådgivning på något av våra kontor.