Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om oss
Hållbarhet och hållbarhetsarbete
Om Tjustbygdens Sparbank

Vad ska du spara till?

Vill du ha guidning i vilket sparform du ska välja? Klicka på knappen som beskriver det du vill spara till.

Bild: Rafi - Servicerådgivare i Västervik

Rafi servicerådgivare i Västervik och pratbubbla med texten "Vill du ha hjälp med valet?"

Sparformer

Sparkonto, fonder eller aktier? Här kan du läsa om några av de vanligaste sparformerna, vad de innebär och vilka som kan passa dig.

Månadssparkonto (4,50% ränta)

Vi tycker att de första tusenlapparna man har råd att spara i månaden ska ge bäst avkastning. Därför lanserade vi ett sparkonto där du kan spara upp till 2.000 kr per månad utan bindningstid med 4,50% i ränta. 

Fasträntekonto

Fasträntekontot är ett bundet sparande med fast ränta som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Vilken ränta du får beror på hur länge du väljer att binda dina pengar. Om du tar ut pengarna i förtid tillkommer en avgift.

E-sparkonto (2,20% ränta)

E-sparkonton är ett enkelt sparande med låg risk. Dessutom är pengarna tillgängliga när du behöver dem.

Nyckelsparkonto (ränta från 2,30%)

När du är Nyckelkund hos oss kan du öppna ett förmånligt Nyckelsparkonto med fria uttag, ingen bindningstid och inga uttagsavgifter.

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto eller ISK gör det enklare att spara i aktier och värdepapper utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser vid köp, omplacering och försäljning.

Kapitalförsäkringar

I en kapitalförsäkring kan du kombinera sparande i fonder och värdepapper med fördelaktiga skatteregler. Det är enkelt att spara till dig själv, din pension eller till barn. Sparar du till barn kan du välja när och hur pengarna ska betalas ut.

Fonder

En fond är ett slags portfölj fylld med olika värdepapper, till exempel aktier och obligationer. Du kan spara lite eller mycket, med lägre eller högre risk.

Aktier

En aktie är en ägarandel i ett aktiebolag. Börskurserna påverkas av många faktorer, men i botten är företagets resultat grundläggande. Genom att handla med aktier kan dina pengar växa rejält. Samtidigt finns en stor risk att aktierna förlorar i värde.