Hoppa till textinnehållet

Fördelar med fonder

  • En fond ger dig tillgång till olika värdepapper utan att du behöver köpa dem var för sig.
  • Det är enkelt att månadsspara i fonder.
  • Överlämna ansvaret att välja aktier eller andra värdepapper till en professionell förvaltare.

Oavsett om du sparar till boende, drömresan eller en trygg framtid är det bra att spara i fonder. Välj om du vill spara enkelt och bekvämt, hållbart eller skapa din egna portfölj med flera fonder.

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in.

Vilket fondsparande passar dig?

Jag vill välja mina fonder själv

I fondlistan visas alla fonder du kan köpa via Swedbank. Du kan sortera den efter fondernas avkastning och begränsa listan efter förvaltare, typ av fond, riskklass eller söka på fondens namn.

För mig är det viktigt med ett hållbart sparande

Intresset för hållbarhet ökar hela tiden och allt fler gör medvetna konsumtionsval. När du fondsparar hållbart väljer du klokt för både din plånbok och för framtiden.

Jag vill ha ett självgående sparande

Med våra bekväma fondval kan du ägna dig åt annat än att hålla koll på ditt sparande och följa med på marknaderna. Välj hur länge du vill spara och vilken risknivå du vill ha så sköter vi resten.

Vill du ha hjälp?

Vi förstår att det kan vara svårt att välja fonder. Vid en rådgivning kan vi tillsammans komma fram till vilket sparande som passar dig bäst. Välkommen att kontakta oss på telefon 0771-22 11 22 eller besök ditt bankkontor.

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och Sparbankerna och skall betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank påminner om att investeringar på kapitalmarknaden, bland annat sådana som nämns på denna sida, är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker. Stockholm 2014. Adress: Swedbank, Landsvägen 40, Sundbyberg, SE-105 34 Stockholm.