Meny
Om Sparbanksstiftelsen

Folkbildning

Vi har en lång tradition av att sprida kunskap om pengar, sparande och företagande. Vårt mål är att ge alla i samhället de bästa förutsättningarna och kunskaperna om ekonomi. Vårt arbete handlar om allt ifrån att besöka skolor och prata privatekonomi med ungdomar, till att träffa föreningar och verksamheter för seniorer och prata digital säkerhet kopplat till ekonomiska tjänster.

Ung ekonomi

Vårt arbete med att utbilda skolungdomar i privatekonomi

Vi vill ge ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi – både nu och längre fram i livet.

Digital säkerhet

Vårt arbete med att utbilda i hur man använder digitala tjänster på ett säkert sätt

För oss är säkerhet viktigt och vi vill att alla våra kunder ska vara svårlurade. Genom att hålla utbildningar i digital säkerhet kan vi säkerställa att alla får den bästa kunskapen som behövs för att undvika att bli utsatt för bedrägerier.

Ung företagsamhet

Vi låter alla UF-företagare prova på att vara företagskund utan avgift

Genom att erbjuda UF-företagare kostnadsfria banktjänster och rådgivning skapar vi möjlighet för ungdomar att lära sig mer om livet som egenföretagare.

Demokratiresan

För att ge alla högstadieelever i Västerviks kommun en större förståelse för hur Sverige styrs och politikens roll så möjliggör vi så alla högstadieklasser kan besöka Riksdagens Demokrativerkstad. 

Ungdomar på väg in till Demokrativerkstaden

Lär dig mer om ekonomi direkt på vår webb

Händelser i livet

Har du frågor om din privatekonomi? Oavsett om det gäller, familjeliv, arbetsliv, ditt första jobb, att spara till en buffert eller renovering så har vi svar på dina frågor. Här hittar du information för alla händelser i livet.

Att driva företag

Oavsett om det gäller att starta ett företag, driva företaget eller allt som kan hända däremellan så har vi svar på era frågor. Här hittar ni inspiration och information för er verksamhet.

Logotyp för kampanjen Svårlurad

Bli svårlurad

Vi har gått ihop med Sveriges banker för att sprida kunskap om hur du, och dina närstående, kan skydda er mot bedrägerier. Läs mer och få konkreta tips på hur du kan bli mer svårlurad.