Hoppa till textinnehållet

Välkommen som UF-företagare i Tjustbygdens Sparbank!

Ungdomar vid en trappa

Vi har tagit fram ett paket av företagstjänster för dig som vill starta och driva ett UF-företag. Tjänsterna hjälper dig att sköta ditt företags ekonomi på ett smidigt och proffsigt sätt. Utöver smarta och enkla företagstjänster kan vi erbjuda mentorskap genom ett företagsteam med bred erfarenhet och kompetens.

Starta UF-företag

Ditt UF-år har precis börjat och det är dags att boka in ett första möte med oss på banken. Vi erbjuder bra och smarta banktjänster för dig som UF-företag. Tänk på att komma väl förberedd till det första mötet – följ bara checklistan ute i högerkolumnen så löser vi resten här på kontoret!

Driva UF-företag

Under ditt UF-år är det mycket som händer. Vi finns tillgängliga med bra och nyttig bankinformation under hela året. Behöver ditt företag en kunnig och driven rådgivare, hör av er till oss på Tjustbygdens Sparbank så kan vi hjälpa er.

Avveckla UF-företag

När UF-året är nästan över är det dags att avveckla företaget. Boka in en tid med oss på banken så avslutar vi kontot och övriga tjänster som man haft, gärna i god tid innan vårterminen är slut.

Checklista: så här blir du UF-kund i banken

Först lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen med oss. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande”.

 1. Håll konstituerande möte och välj firmatecknare

  På det konstituerande mötet bildar ni UF-företaget och väljer firmatecknare. Det är viktigt att ni tar med protokollet till oss. Använd mallen för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar.

  Konstituerande mötet och firmateckning

 2. Kontakta bankkontoret

  Hör av er till oss så berättar vi hur ett UF-möte med oss på banken går till och vilka papper ni eventuellt ska lämna till oss i förväg.

 3. Fyll i ansökan

  Fyll i blanketten ”Ansökan för UF-företag” så vi kan förstå er verksamhet och företagets behov av banktjänster. Kom ihåg att alla under 18 år ska ha sina förmyndares/vårdnadshavares godkännande.

  Ansökan UF-företag (pdf)

 4. Ta med till mötet med banken

  - Ansökan för UF-företag
  - Protokoll från konstituerande möte
  - Registreringsbevis - skrivs ut från er profil hos UF
  - Godkännande för eventuell omyndig i företaget
  - Id-kort eller pass för alla medlemmar

Detta erbjuder vi ditt UF-företag:

 • Rådgivning i företags- och privatekonomi.
 • Företagskonto - för företagets in- och utbetalningar.
 • Bankgiro - för betalningar från kunder. Insatta pengar överförs direkt till företagskontot.
 • Internetbank - för betalningar av fakturor och för att göra avstämningar på företagskontot samt ha kontroll på företagets likviditet och ekonomi.
 • Telefonbanken Företag - för att kontrollera saldo, göra överföringar samt som kontakt för företagsfrågor.
 • Swish - för att ta emot betalningar.
 • Rådgivande möte - vid avveckling av UF-företag för att starta ett eget aktiebolag.

 

Samtliga banktjänster erbjuds av Tjustbygdens Sparbank helt utan årsavgift.