Hoppa till textinnehållet

Vill du förverkliga din dröm?

Då är Sparbankens Ungdomsstipendium något för dig. Glöm inte att skicka in din ansökan i god tid.

 

  • Ansök om upp till 25.000 kr
  • Stipendiet är avsett för utveckling. Det kan exempelvis vara utbildningar, träningsläger eller praktik.
  • Öppet för dig mellan 15-23 år som är, eller varit, folkbokförd i Västerviks kommun.

Nedan har vi samlat all information du kan tänkas behöva inför din ansökan. Vi berättar om vem som kan söka, vad man kan söka stipendium för och så inspirerar några av våra tidigare stipendiater dig med sina äventyr.

När du behöver pengarna hör du av dig till oss för att utbetalning ska ske. När du sen är hemma igen från din resa vill vi gärna att du delar med dig av dina erfarenheter i en kort berättelse med bilder. Lät det enkelt? Det är det, så vad väntar du på!

Vem kan söka?

Uppfyller du alla punkter så är du varmt välkommen med din ansökan.

  • 15-23 år
  • Är, eller tidigare ha varit, folkbokförd i Västerviks kommun.
  • Har ett konto i Tjustbygdens Sparbank dit stipendiepengarna betalas ut.

Vårt stipendium kan sökas flera gånger, även om du tidigare har blivit beviljad ett stipendium, så länge du kan visa på utveckling inom ditt intresseområde.

Vad kan jag söka stipendium för?

Du kan söka stipendium för att fördjupa dig inom av områdena kultur, idrott, studier eller praktik, i Sverige eller utomlands. Obligatoriska kurser inom grundskola/gymnasieskola är det enda som vi inte beviljar stipendium för.

Att fördjupa sig i något handlar om att vilja utvecklas vidare och det är precis det vi hoppas att ett stipendium kan göra för just dig.

Tänk på att våra stipendier är avsedda för att vara en delfinansiering. Detta innebär att du måste kunna visa att du har tänkt att finansiera resterande del på egen hand, tex. genom sparade pengar eller CSN.

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Vi har förverkligat våra drömmar