När får jag deklarationen?

Du som har anslutit dig till digital brevlåda får din deklaration som pdf-fil 8–9 mars. Tänk på att du inte får någon pappersdeklaration om du har digital brevlåda och har valt att få post från Skatteverket dit. Du som inte har digital brevlåda får din deklaration med posten under perioden 15 mars till 15 april. 

Vad är en digital brevlåda?

Med en digital brevlåda så får du post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Med en digital brevlåda har du alltid tillgång till din post och du tar emot den snabbt, säkert och miljövänligt. 

Läs med på Skatteverkets hemsida och välj en digital brevlåda som passar dig bäst.

Skattepengar i april

Du som skaffar en digital brevlåda senast den 1 mars kan få skattepengarna redan i april. Läs mer om när skattepengarna kommer på Skatteverkets hemsida.

Anmäl ditt konto för utbetalning

Snabbast får du tillbaka dina pengar om du anmäler ditt konto till Skatteverket. Detta gör du samtidigt som du lämnar in din deklaration. Du anmäler ditt konto här.

Pengar tillbaka

Skatteåterbäring är alltid välkommet och framför allt inför sommarens alla roliga aktiviteter. Här ger vi dig några bra tips på vad du kan göra med överskottet.

  • Spara pengarna till en rolig sommaraktivitet.
  • Spara pengarna i en buffert för oförutsedda utgifter - kyl och frys som går sönder, reparationer av bilen eller en dator som går sönder.
  • Återinvestera och låt pengarna växa under en längre tid, kanske via vårt månadssparkonto som ger 1% i ränta. Läs mer om Månadssparkontot här.

Pengar att betala in

Det är aldrig roligt att behöva betala kvarskatt och ofta är det kanske inte heller en utgift man räknat med. På ditt slutskattebesked kan du se hur mycket du ska betala och när pengarna senast ska vara insatta på Skatteverkets konto. Fram till dess kan du när som helst betala in pengar till ditt skattekonto. Här kan du läsa mer om när pengarna senast ska vara betalda.