Hoppa till textinnehållet

Vilka är vi?

Tjustbygdens Sparbank är en lokal sparbank som arbetar för att ge våra kunder den bästa hjälpen med sin ekonomi. Vi bidrar med växtkraft och livskvalitet i Västerviks Kommun genom att överskott från verksamheten återinvesteras i lokalsamhället till nytta för privatpersoner, företag och föreningar. Vi erbjuder en hög grad av personlig service tillsammans med moderna digitala lösningar. Bankens huvudkontor finns i skärgårdsstaden Västervik och vår hemmamarknad är Västerviks kommun där vi har en mycket stark marknadsposition, men många av våra kunder finns även på andra platser i Sverige. Vi är en väl sammansvetsad personalstyrka på knappt 60 medarbetare som arbetar för att våra kunder och den lokala marknaden ska utvecklas och växa. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster till alla kundkategorier. Genom nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuder vi rikstäckande service, samma lösningar som en storbank samt den lokala bankens närhet, engagemang och beslutskraft. Alla beslut fattas lokalt och bankens överskott används till att utveckla verksamheten och till olika former av samhällsnyttiga bidrag. Vår vision är att vara en bättre bank som gör skillnad.

Företagsrådgivare

Om tjänsten

Bankens nuvarande Företagsmarknadschef ska gå i pension, och vi söker nu hans efterträdare. Som chef för vår Företagsmarknad ansvarar du för att driva och utveckla bankens affärer inom företagssegmentet. Du leder ett team bestående av åtta företagsrådgivare och tillsammans arbetar ni med fokus på tillväxt, lönsamhet, kundnöjdhet och god riskhantering. Du utvecklar arbetssätt, erbjudanden och metoder samt implementerar nya digitala lösningar för att hela tiden ligga i framkant i branschen. Du coachar och stöttar dina företagsrådgivare i deras kundaffärer och kreditgivning. I rollen ingår att delta i lokala näringslivsaktiviteter, kundaktiviteter och andra arrangemang där du representerar banken och bygger långsiktiga kundrelationer, men också skapar möjlighet till nya affärer. Du är en del av bankens ledningsgrupp och förväntas bidra till hela bankens utveckling.

Om dig

Du är en erfaren, trygg och naturlig ledare som har förmågan att skapa en arbetsmiljö som är inkluderande, engagerande och stimulerande, där motiverade medarbetare trivs och vill bidra till gruppens resultat. Du har en akademisk examen, gärna med inriktning mot företagsekonomi. Du har kompetens inom kreditgivning och är bekant med de lagar och regelverk som styr bankbranschen. Tidigare erfarenhet från bank och finans är en stor fördel.

Som person är du utåtriktad och öppen, du är kommunikativ och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer med såväl kollegor som kunder och andra affärskontakter. Du trivs i en central roll och har en stark egen initiativförmåga. Din drivkraft är att göra affärer, leda team och utveckla verksamhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande nyckelposition i en personlig och engagerad lokal bank, med Sveriges nöjdaste företagskunder.

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan

Mejla din ansökan till laila.werme@tjustbanken.se. Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 oktober 2021. Har du frågor är du välkommen att kontakta VD Mats Hasselquist på 0490-81 51 03, eller Personalchef Laila Werme på tel.nr 0490 - 81 51 42. Facklig kontaktperson är Ulrica Hellman, 0490-81 51 19.